קיר כוח- נקודת המפנה בעיצוב הבית
הרבה שואלים אותי על קיר כוח, ואני בהחלט מבינה מדוע. קיר כוח כשמו כן הוא- מיצג עם אמירה עוצמתית, המושך אליו את המבט – ממש כמו גברת מגונדרת עם שמלה אדומה במוזיאון קריר ואלגנטי. תשומת הלב מופנית אליה אך הרוח נחה רק כאשר היא מוצגת במינון הנכון- אלגנטיות שקטה. איך תוכלו לייצר קיר כוח בעצמכם? לפינכם מספר עקרונות מנחים, שכדאי להכיר, לפני שתתחילו.
מי, מה, מתי ואיפה?
בשונה מהנהוג לחשוב, קיר כוח לא חייב להיות קיר שלם ואפילו לא קיר בולט בבית. אלא נקודה, שאליה מתנקזת אמירה עיצובית מובהקת, שמטרתה להשלים את העיצוב ולעיתים אף להגדיר את החלל. את קיר הכוח אני ממקמת בנקודה, שזקוקה ל"אנרגיה" זו יכולה להיות נקודה חשוכה מתחת לגרם המדרגות, פינת קריאה, שנשכחה מאחור או אפילו חלק הקיר מאחורי ראש המיטה.
על מנת שתוכלו למקם נכונה את קיר הכוח בביתכם אני ממליצה להשיב על שלושת השאלות הבאות:
- האם ישנו קיר ריק או מרחב שאין סביבו נקודת עניין אחרת, שמושכת את העין?
- האם ישנו קיר, שהתחושה לצידו מרוקנת אתכם מכוחות?
- האם ישנה פינה בבית, שאתם רוצים להעצים?
נסו לבחון את מרחב המגורים או העבודה שלכם מנקודות המבט הללו, זהו הצעד הראשון, שאותו אני נוקטת לבחירת קיר הכוח הממוקם נכון במרחב.
והנה כמה דגשים נוספים, שייסעו לכם לדייק:
- צריך שניים לטנגו– אבל לא כשמדובר על קיר כוח, כשם ששני זכרי אלפה לא יכולים לדור במקום אחד, גם שני מוקדי עניין, שמושכים את העין, עלולים לגרום לתחושה של סחרור ואי-נוחות.
- תנו לקיר כוח את המקום שלו- אך אין אני מתכוונת לכך, שהוא צריך לתפוס מקום מרכזי בבית, התנתקו מהמחשבה, שקיר הכוח צריך להיות זה "שיקבל את פניהם של האורחים"
- אני סבורה, שאתם יכולים לייצר קיר כוח בכל חדר לפי תחומי עניין, ונושאים אהובים, זכרו שזהו המרחב לבטא את עצמכם, החצינו את צפונות ליבכם, ותנו להם דרור- אני מבטיחה לכם, שתהיו מופתעים מהתוצאה!
לאחר בחירת המיקום לקיר הכוח או קירות הכוח בביתכם, הגיע הזמן שנבין כיצד ליצור אותו.
תפקידו בכוח של קיר הכוח
ובכן, כפי שהסברתי, קיר הכוח נועד להדגיש את העיצוב הקיים וליצור עמו דו-שיח, ועל אף שמו הוא לא נועד לעמוד בפני עצמו או למשוך אליו את כל העיניים כמו סופת טייפון, שמשמידה את כל העיירה. אוקיי אולי קצת הגזמתי, אבל זוהי דרך עדינה להמחיש את תפקידו בכוח של קיר הכוח ????
כדי למתן ולאזן בין קיר הכוח לסביבה המקיפה אותו חשוב לבחור מוטיב או שני מוטיבים, חוזרים כמו צבע, צורה, מרקם וכן הלאה. כך למשל, אם על הספה מונחות כריות צדפה בגוון סגול-חציל, הייתי ממליצה ליצור קיר כוח עם טפט, שמאויר עליו מוטיב צדפות, לא בהכרח בגוון זהה. או לחילופין, הייתי ממליצה ליצור קיר כוח, שצבוע באותו הגוון של הכריות. עקרון נוסף, השומר על "הזרימה" בחלל שם את הדגש על "שתילה" של רמזים לאורך המרחב. כך למשל, אם אני חובבת צמחייה ביתית, אז אבחר להציב שידת "קונסולה" בגוון מתכתי, כסוף, זהוב, בגוון ורוד-רוז או נחושת, ועליה אניח מספר עציצים בגבהים שונים, שממשיכים את הצמחייה באזורים אחרים בבית. ריכוז העציצים במרחב אחד- יצור את ההשפעה, שחיפשתי.
הנה רעיונות נוספים ליצירת קירות כוח:
- קיר כוח ספרייה- במקרה זה הייתי בוחרת להאיר את קיר הכוח ולתת את המקום שלו, הוא לא שונה ממיצג מוזיאוני הרי זוהי נקודת עניין מרכזית בבית או במרחב.
- לתחום את האזור– הייתי משתמשת בצבע, גדר, משרביה, חיפוי קיר, רהיט, שטיח, בד או כל אביזר אחר, שייסע בהגדרת אזור הכוח
- לשמור על הרצף– הייתי מקפידה לבחור מוטיב אחד, שחוזר על עצמו בעיצוב בתצורות שונות, ממש כמו תפאורה של הצגה. לכל פריט יש שימוש ומשמעות, אין אקראיות או אגביות בבחירה. הדבר לכשעצמו מעורר בי תחושת סיפוק עצומה.
- לעשות משהו שאוהבים– קיר הכוח הוא המקום להציג את האמירה האישית שלי, באמצעותו אני הופכת כל חלל סתמי לבית חמים ומטופח. כשאני מתכננת את החלל, אני מדמיינת אותו, מציירת אותו, ואז מגבשת את רשימת הפריטים, הדרושה לי על מנת ליצור אותו.
ולסיום, כדי שבכל זאת קיר הכוח יעמוד בזכות עצמו אני מקפידה לשמור על עקרון היחס של 1:3 כלומר רק שליש מתוך קיר הכוח עמוס בכל טוב והיתר – נותר נקי וצחור.
אם תרצו להתייעץ בנושא, פשוט כתבו לי או צלצלו – אפרת דביר